Podcast 131 (Den om filmmanuskripter…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Podcast 1 Comment

Hvornår er en scene dårligt skrevet? Hvordan skriver man realistisk dialog? Hvad er tricket for at komme gennem skriveblokering? Hvorfor er første scene i Gøgereden så effektiv? Og er The Room i virkeligheden godt skrevet?

Vi har længe talt om, hvordan vi dog skulle få skovlen under Den om filmmanuskripter – både for tændte og slukkede mikrofoner. Jesper har jo alle dage været manusmanden, og via hans indsigt i manuskriptets væsen, har vi ofte snakket om manuskripter i andre sammenhænge, men hvordan vi skulle lave den “endegyldige” podcast om filmmanuskripter, var os længe en gåde.

Ind fra højre kommer så en af landets mest anerkendte manuskriptforfattere – Tobias Lindholm. Tobias har skrevet R, Submarino, Borgen, Jagten, Kapringen, Krigen, Kollektivet og senest Bedrag. Et par af dem har han endda instrueret. Han har vundet et hav af danske og udenlandske priser for sine manusser og film, så efter vores mening, findes der ikke en mere perfekt ekspert end ham til netop denne podcast.

13497620_10154385257293825_4344077005624682374_o

Det er blevet til en lidt over to timer lang samtale om, hvordan manuskripter virker, og hvordan man (kan!) skrive dem. Det mest heldige er dog, at Tobias viste sig at være virkelig god til at tale om sit fag. Han kan lære fra sig. Spirende manusforfattere kan altså sagtens lære noget her, men det kan alle vi andre så sandelig også.

Som I kan høre i podcasten bliver dette nok ikke sidste gang, at Tobias kommer forbi, så hvis du nu synes, at vi skøjter lidt hen over nogle af emnerne, så fat mod. Han skal nok komme på besøg igen.

Med venlig hilsen,

Casper, Jesper & Tobias.

Del denne podcast


Comments 1

  1. Virkelig interessant Podder I dér fik skruet sammen, mange spændende indblik i arbejdsmetoder og holdninger -, glæder mig til Del 2!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.