Podcast 139 (Den om filmanmeldere…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Podcast 1 Comment

Diskussionen om filmanmelderens rolle går aldrig helt væk. Næsten ugentligt kan man finde eksempler på filmanmeldere, der ender med at mene det direkte modsatte af filmens resterende publikum, hvilket leder mange andre end filmanmeldere til at stille spørgsmålet: Hvad skal vi egentlig bruge filmanmeldere til?

Men nu skal det være slut. Således sidder du her foran en podcast, hvor tre filmanmeldere direkte spørger hinanden, hvad pokker de egentlig laver og hvorfor? Dette centrale spørgsmål følges dog op af et hav af andre interessante (og til tider provokerende) spørgsmål leveret af Hjørnets altid skarpe lyttere.

For der er meget at snakke om, så snart man tager låget af netop denne æske. Hvordan anmelder man? Kan man forholde sig objektivt til en film? Hvorfor hader anmeldere altid folkekomedier? Og så videre.

C0IG_hMXEAAObTx

Til at besvare disse spørgsmål har Hjørnet fået fornemt besøg af to af landets fremmeste anmeldere i form af Maria Månson fra Filmselskabet på Danmarks Radio og Christian Monggaard – filmredaktør på Dagbladet Information. Trekløveret fuldendes af Hjørnets egen Casper Christensen, der forsøger at holde styr på løjerne.

Det er blevet til lidt over to timers overraskende seriøs snak om filmanmelderens arbejde, der forhåbentligt både gør os og jer lidt klogere på, hvilken rolle en filmanmelder kan eller bør spille.

(*Advarsel* – Lyden er lidt underlig i denne episode, for af endnu uopklarede årsager besluttede vores studiecomputer at sætte Monggaards mikrofon ud af sync med de andres. Derfor har vokalerne en lidt besynderlig form for “rumklang”. Det er vi naturligvis kede af, men vi kan ikke gøre så meget andet end at efterforske sagen yderligere, i håbet om at problemet aldrig gentager sig. Vi håber ikke, det er så forstyrrende for lytteoplevelsen, at du ikke kan nyde denne ellers spændende episode. Vi vænnede os i hvert fald til det efter en stund, selvom vi stadig var godt irriterede på studiecomputeren.)

Og så god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper, Maria & Christian

Podcast139

Del denne podcast

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.