Podcast 185 (Top 25 film fra 2010’erne)

Filmnørdens Hjørne Liste, Podcast 3 Comments

Det er næsten umuligt at rangere et helt årtis film efter kvalitet, men fristelsen er for stor til, at vi kan lade være. For det er sjovt at gå på opdagelse i de ti forgangne års film og genopdage det ene mesterværk efter det andet. Når man har får så mange film gennem systemet som vi gør, sker det gerne, at en fuldstændig fantastisk film går lidt i glemmebogen. Altså, ikke at vi ikke kan huske den. Den står jo lige der i blu-ray-coveret, men nogle gange skal man lige løfte på låget til kaffedåsen, for at blive mindet om præcis hvorfor den står der i blu-ray-coveret.

Derfor har vi fire værter hver især prøvet at udpege de film, der har betydet mest for os gennem de seneste 10 år. Ikke en opgave, der nødvendigvis kan løses ved at se på, hvilke karakterer vi har givet filmene, da de fik premiere, for forhold til film ændrer sig. Hvad der måske virkede ligegyldigt ved første syn kan have vokset sig stort og vigtigt. Og den seksstjernede anmeldelse stadig passer sikkert stadig på det der mesterværk, men personligt er det måske ikke en film, der har hængt ved og fået så stor betydning for dig.  Vi har gjort vores og samlet en fin liste, men vi er ikke alene.

I kære lyttere har nemlig også samlet jeres egne lister. 212 individuelle Top 25-lister har vi modtaget fra jer, og det er vitterligt overvældende, for det er som sagt ikke bare sådan at skrue en liste sammen. Ikke desto har vi også jeres besyv med i denne episode, og uden at afsløre for meget, kan man roligt sige, at der er mærkbare forskelle på de to lister.

Så god fornøjelse med at drage på tur gennem de afsluttende årtis bedste film. Vi håber at det er underholdende og lærerigt, men først og fremmest inspirerende. Der er kommet så mange gode film og ingen får set dem alle. Måske du finder et par her, som du skal ha’ streget af listen. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Marie, Niels, Jannik & Casper

Comments 3

 1. Fedt fedt. Men kunne være rart med en skriftlig liste her så man kan se hvad man skal se senere 🙂
  God podcast, god inspiration.

 2. Enig – der bliver talt længe om en eller anden film der foregår i en ørken, oppe i toppen et sted. Aner stadig ikke hvilken det er.

 3. 25. Amour
  24. Sicario
  23. Roma
  22. Frances Ha
  21. Green Room
  20. La Grande Bellezza
  19. Ex Machina
  18. Sauls søn
  17. Arriva
  16. Shame
  15. Stoker
  14. The Social Network
  13. Oslo 31. August
  12. Fishtank
  11. Call me by your name
  10. Marriage Story
  9. Under the skin
  8. Drive
  7. Panton thread
  6. We need to talk about Kevin
  5. Birdman
  4. Gräns
  3. Whiplash
  2. Once upon a time in Hollywood
  1. Mad Max: Fury Road

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.