Filmaften 8 – Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

Endnu engang inviterer Hjørnet dig til Filmaften – et live podcastkoncept i samarbejde med C More Danmark, der skal samle filmelskere over hele landet om samme film på samme tidspunkt. Hjørnet inviterer en gæst til filmaften. Vi optager podcast før og (især) efter filmen. Hele baduljen streames live på filmnoerden.dk/live, hvor I kan deltage live under optagelserne, chatte med os og stille spørgsmål undervejs.

Da Peter Jackson valgte at filmatisere Ringenes herre-trilogien var det med blanding af ærefrygt og gåpåmod han kastede sig ud i opgaven. Stemningen er lidt denne samme her på Hjørnet, når vi nu vover at kaste os ud i en af den moderne filmhistories mest populære filmatiseringer.

Siden premieren på Ringenes herre – Eventyret om ringen i 2001 er denne film (og de to efterfølgere) blevet fast inventar i vores filmverden. De fleste synes godt om dem og mange har det som tradition at gense filmene fra tid til anden. Vi her på Hjørnet har naturligvis også genset dem flere gange, men på denne filmaften skal vi se filmen i sin såkaldte “theatrical cut” for første gang, siden vi så den i biffen.

Som altid er målet med denne filmaften-episode at vise nye sider af filmen til folk, selvom vi alle kender den ud og ind… og det er faktisk lettere sagt end gjort i dette tilfælde. Ringenes herre-fortællingerne – både på skrift og i levende billede – er meget 1:1. Der hverken kan eller skal tolkes særligt meget på historien eller udtrykket og alle kan stort set følge med, så længe man bare, ja, følger med.

Derfor var det også spændende at se, hvor aftenens analysesnak ville bevæge sig hen, men her kom vores kyndige gæst os til perfekt undsætning. Merlin P. Mann er forfatter og fantasy-nørd, og med hans hjælp kom vi hurtigt på sporet af en spændende snak om selve fantasygenrens kvaliteter. Hvor filmen ikke naturligt lægger op til decideret analyse er den et perfekt afsæt for en snak om, hvad det er fantasy kan, og hvorfor genren mon er så utroligt populær lige nu i forhold til tidligere tider. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Jannik & Merlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.